Hotelkamers Triënte

Door de kleinschaligheid van het hotel heeft het de knusheid van een bed & breakfast. Op de kamers kun je heerlijk uitrusten na het verkennen van het Drentse land en de prachtige Hondsrug op de fiets of te voet. In de boerderij vind je 8 hotelkamers, elk met een eigen Drents thema. Ooit in het Hunebed geslapen?

Onze kamers zijn allen voorzien van twee éénpersoonsbedden, een zitje, een eigen badkamer met douche en toilet. Verder beschikken de kamers over een tv en draadloos internet.
Je bent hier welkom voor logies en ontbijt. Als gast in ons hotel / B&B kun je genieten van de zeer persoonlijke service die “Triënte” te bieden heeft.

Bij Triënte vinden wij het belangrijk dat jij je thuis voelt. Bij aankomst (of wanneer je er aan toe bent) word je verwelkomd met een kopje koffie of thee met een lekkernijtje. 

Voel je vrij om lekker de krant te pakken en te lezen, om ons om tips te vragen voor een goed restaurant, maar ook om ons te bellen als je iets niet kunt vinden op de hotelkamer. 

Wil je ons bezoeken met een baby of een jong kind? Dat kan uiteraard, maar daar voor hebben wij de appartementen.

Hunebed

Hunebedden zijn de oudste monumenten in Nederland. Ze  zijn ongeveer 5.000 jaar geleden gebouwd in de Nieuwe Steentijd.

Bekijk kamer

Esdorp

Het Drentse ESDORP is van oudsher te herkennen aan vier elementen: de beek, de heide, de es en de brink.

Bekijk kamer

Heide

Heide is een vegetatietype dat gedomineerd wordt door dwergstruiken, in het bijzonder struikheide, dopheide, kraaiheide en bosbes.

Bekijk kamer

Zand

Een zandverstuiving is een open plek in de heide of de duinen waar geen enkele begroeiing optreedt en waar zand verstoven wordt.

Bekijk kamer

Schaap

Het Drents Heideschaap is een vrij klein schaap dat nog dicht bij de natuur staat. Het heeft weinig zorg nodig.

Bekijk kamer

Veen

Vroeger kende men geen centrale verwarming. In 1600 werd turf gebruikt als brandstof voor verwarming en voor het koken.

Bekijk kamer

Flinten

Flinten zijn zwerfkeien. Drenthe stikt van de zwerfkeien, vooral op de Hondsrug kom je ze veel tegen. Ze zijn een erfenis uit de ijstijd.

Bekijk kamer

Bos

Elk bos is niet zomaar een bos in de zin van een levensgemeenschap. Een verzameling bomen is nog geen natuurlijk of natuurrijk geheel.

Bekijk kamer