Heide

  Bed2 x 1-persoonsbed
  TVAanwezig
  Draadloos internet?Aanwezig
  Inclusief ontbijt?Ja
  Eigen douche en toilet?Ja
  Incheckenvanaf 14:30 uur tot 18:00 uur
  Uitcheckenvoor 11:00 uur op dag van vertrek

  Hotelkamer Heide

  Door de kleinschaligheid van het hotel heeft het de knusheid van een bed & breakfast. Op de kamers kun je heerlijk uitrusten na het verkennen van het Drentse land en de prachtige Hondsrug op de fiets of te voet.

  In de boerderij vind je 8 hotelkamers, elk met een eigen Drents thema. Ooit in de “Heide” geslapen? De kleurstelling van de kamer is aangepast op het thema.

  Onze kamers zijn allen voorzien van twee éénpersoonsbedden, een zitje, een eigen badkamer met douche en toilet. Verder beschikken de kamers over een tv en draadloos internet.
  Je bent hier welkom voor logies en ontbijt. Als gast in ons hotel / B&B kun je genieten van de zeer persoonlijke service die “Triënte” te bieden heeft.

  Heide is een vegetatietype dat gedomineerd wordt door dwergstruiken, in het bijzonder struikheide, dopheide, kraaiheide en bosbes. Bomen en struiken komen weinig voor of ontbreken geheel. Heide komt voor op de hogere zandgronden en in de duinen. De duinheide wordt in het Milieu- en Natuurcompendium in de ecosysteem duinen betrokken. 
  Binnen of grenzend aan de heide komen vennen, hoogvenen en stuifzanden voor. Vennen zijn voedselarme en kalkarme meertjes op de heide. Hoogvenen hebben een dik veenpakket, gevormd door veenmos. Stuifzanden hebben geen of een zeer spaarzame begroeiing en stuivend zand. Heide is vrij arm aan soorten, maar heeft wel karakteristieke soorten, waarvan sommige uniek zijn voor de heide.