Hunebed

  Bed2 x 1-persoonsbed
  TVAanwezig
  Draadloos internetAanwezig
  Inclusief ontbijt?Ja
  Eigen douche en toilet?Aanwezig
  Incheckenvanaf 14:30 uur tot 18:00 uur
  Uitcheckenvoor 10:30 uur op dag van vertrek

  Hotelkamer Hunebed

  Door de kleinschaligheid van het hotel heeft het de knusheid van een bed & breakfast. Op de kamers kun je heerlijk uitrusten na het verkennen van het Drentse land en de prachtige Hondsrug op de fiets of te voet.

  In de boerderij vind je 8 hotelkamers, elk met een eigen Drents thema. Ooit in het “Hunebed” geslapen? De kleurstelling van de kamer is aangepast op het thema. Onze kamers zijn allen voorzien van twee éénpersoonsbedden, een zitje, een eigen badkamer met douche en toilet. Verder beschikken de kamers over telefoon, tv en draadloos internet.

  Je bent hier welkom voor logies en ontbijt. Als gast in ons hotel / B&B kun je genieten van de zeer persoonlijke service die “Triënte” te bieden heeft.

  Hunebedden zijn de oudste monumenten in Nederland. Deze monumenten zijn ongeveer 5.000 jaar geleden gebouwd in de Nieuwe Steentijd, de laatste periode van de Steentijd. In de Nieuwe Steentijd bouwden mensen in een groot deel van Europa bouwwerken gemaakt van megalieten. Veel van deze bouwwerken zijn graven, waarin de resten van overleden mensen werden geplaatst. Maar enkelen hadden een andere betekenis, zoals Stonehenge in Engeland of de lange rijen menhirs van Carnac in Frankrijk.

  Op een steenworp afstand van het Hunebedcentrum in Borger staat het grootste hunebed van Nederland. Zeker een bezoek waard. Over de geheimen van dit hunebed is een film gemaakt. Het kleinste hunebed van Drenthe ligt in Bronneger.