Veen

  Bed2 x 1-persoonsbed
  TVAanwezig
  Draadloos internetAanwezig
  Inclusief ontbijt?Ja
  Eigen douche en toilet?Ja
  Incheckenvanaf 14:30 uur tot 18:00 uur
  Uitcheckenvoor 10:30 uur op dag van vertrek

  Hotelkamer Veen

  Door de kleinschaligheid van het hotel heeft het de knusheid van een bed & breakfast. Op de kamers kun je heerlijk uitrusten na het verkennen van het Drentse land en de prachtige Hondsrug op de fiets of te voet.

  In de boerderij vind je 8 hotelkamers, elk met een eigen Drents thema. Ooit in “Veen” geslapen? De kleurstelling van de kamer is aangepast op het thema.

  Onze kamers zijn allen voorzien van twee éénpersoonsbedden, een zitje, een eigen badkamer met douche en toilet. Verder beschikken de kamers over een tv en draadloos internet.
  Je bent hier welkom voor logies en ontbijt. Als gast in ons hotel / B&B kun je genieten van de zeer persoonlijke service die “Triënte” te bieden heeft.

  Tijd van regenten en vorsten. Vroeger kende men geen centrale verwarming. In 1600 werd turf gebruikt als brandstof voor verwarming en voor het koken. Dat was in een open vuur, want kachels en fornuizen bestonden toen nog niet. Turf, wat is dat? In Drenthe had je veel veengronden. In die gebieden was het drassig en nat. De bodem bestond uit heel veel lagen dode planten op elkaar. Dat noem je veen.